Δύο ακόμη προγράμματα ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ ξεκινούν από τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής!

Alt
17 Ιαν 2022 10:02 AM

Καλλιθέα 14/12/2021

 

Ενα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τις επιχειρήσεις στους  Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου!

 

Υπογράφηκε την Τρίτη 14/12/2021, στα γραφεία του ΣΥΔΝΑ, σύμβαση για τη δημιουργία  Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας (ΚΣΕ) από τον ΣΥΔΝΑ,  με την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιριών  ICAP Advisory AE και  Grant Thornton Business Solutions. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.400.000€

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική ΟΧΕ/ΒΑΑ του ΣυΔΝΑ για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής των δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

 

Η λειτουργία του ΚΣΕ θα στηρίξει την  τοπική επιχειρηματικότητα με δωρεάν παροχή επιχειρηματικών εργαλείων όπως;

•          Συμβουλευτική,

•          Υποστήριξη στην πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία (Ταμείο Ανάκαμψης, Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακά προγράμματα κλπ)

•          Επιχειρηματικός και επενδυτικός σχεδιασμός, 

•          Υποστήριξη στην παροχή πληροφοριών,

•          Προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων,

•          Υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικής ανακάλυψης,

•          Υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικού και περιβαλλοντικού mentoring και  

•          Παρακολούθηση της επιχειρηματικότητας στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου και υποστήριξη των τριών δήμων σε θέματα στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα.

Τα εγκαίνια του Κέντρου προγραμματίζονται μέσα στο επόμενο τρίμηνο και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν απ’ ευθείας (στο τηλεφωνικό κέντρο που θα λειτουργήσει) ή μέσω του ΣΥΔΝΑ στο τηλέφωνο 2104810386

Κατά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παρεβρέθησαν από πλευράς ΣΥΔΝΑ, οι Δήμαρχοι: Καλλιθέας (και Πρόεδρος του ΣΥΔΝΑ) Δημήτρης Κάρναβος, Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και  Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. Από την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιριών ICAP και Grant Thornton ήταν παρόντες οι κ.κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος του ομίλου ICAP, Γεώργιος Δεληγιάννης και Αναστασία Ζαχαράκη, Διευθύντρια Δημοσίου Τομέα & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της ICAP ADVISORY, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Εργου.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος του ΣΥΔΝΑ Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας είναι το πρώτο μεγάλο έργο  του προγράμματος  Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) το οποίο με συνολικό προϋπολογισμό 35,5 εκατομμύρια ευρώ  θα αλλάξει τις ζωές των κατοίκων των τριών Δήμων.

Με τη συγκεκριμένη  δράση η τοπική οικονομία και η τοπική επιχειρηματικότητα  αποκτά ένα πολύ σημαντικό στήριγμα»

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

Ξεκινάει μία μεγάλη και συγκροτημένη προσπάθεια να στηρίξουμε έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Νότια Αθήνα, αλλά και όσους θέλουν να ξεκινήσουν να επιχειρούν. Όλη η υποστήριξη και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις θα είναι απολύτως δωρεάν. Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία για την επιχειρηματικότητα στη Νότια Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του ΣυΔΝΑ, φιλοδοξεί να αποτελέσει  σημαντική εστία ενίσχυσης και προώθησης της επιχειρηματικότητας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της καινοτομίας.

Μεταγγίζοντας  με στοχευμένες δράσεις στην τοπική οικονομία,  γνώση, πληροφόρηση και καλές πρακτικές, σε μια περίοδο που ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας το έχει απόλυτη ανάγκη.

Σε συνεργασία με οργανισμούς, επιμελητήρια και πανεπιστήμια, καλλιεργώντας την επιχειρηματική κουλτούρα και στηρίζοντας ουσιαστικά την εθνική προσπάθεια, τώρα που η μεγάλη πρόκληση της επανεκκίνησης της οικονομίας, είναι μπροστά μας.

Για το ουσιαστικό καλό των επιχειρήσεων μας αλλά και των τοπικών μας οικονομιών».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Νικήτας Κωνσταντέλλος – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP ADVISORY: «Η ICAP Advisory AE και η Grant Thornton Business Solutions, δύο μεγάλες εταιρείες με μακροχρόνια παρουσία στην ελληνική αγορά, ανέλαβαν μέσω ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού την ανάπτυξη και λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής.

Φιλοδοξούμε και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια η πρωτοβουλία αυτή να αποτελέσει βασικό πυλώνα στήριξης της επιχειρηματικότητας και καθοδήγησης των επιχειρήσεων των τριών δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου.

Μέσω του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, συμβουλευτική υποστήριξη υψηλής προστιθέμενης αξίας από τους έμπειρους συμβούλους μας, με στόχο την ανάπτυξή τους και τη βελτίωση της λειτουργίας τους»

 

Γιώργος Δεληγιάννης - Head of Advisory της Grant Thornton: «Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, θα παρέχει εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις των Δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου και δυνητικούς επενδυτές με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την πρόσβασή τους σε νέες αγορές καθώς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Το έργο θα αποτελέσει βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Οι δύο εταιρείες διαθέτοντας σημαντική εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με ισχυρό αίσθημα ευθύνης θα λειτουργήσουν ως αρωγός των επιχειρήσεων, προσφέροντας υπηρεσίες για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών τους»

 

Αναστασία Ζαχαράκη – Διευθύντρια Δημοσίου Τομέα & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της ICAP ADVISORY: «Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για τη στήριξη των επιχειρήσεων των τριών Δήμων του ΣυΔΝΑ. Αξιοποιώντας τη σημαντική τεχνογνωσία και τους έμπειρους σύμβουλους της Ένωσης Εταιρειών (ICAP Advisory & GRANT THORTON BS) στοχεύει στη στήριξη με υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες δυσκολεύονται να αναζητήσουν συμβουλευτική υποστήριξη, αλλά και στη στήριξη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων ώστε να αξιοποιήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που εμφανίζονται και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που παρέχονται.

Παράλληλα το Κέντρο μέσω των μελετών και ερευνών που πρόκειται να εκπονήσει στο πλαίσιο λειτουργίας του, θα παρακολουθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα προσαρμόζει τις υπηρεσίες του στις ανάγκες των επιχειρήσεων»Από αριστερά:

Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου Γιάννης Φωστηρόπουλος, Δήμαρχος Π. Φαλήρου. Δημήτρης Κάρναβος Δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος ΣΥΔΝΑ,  Νικήτας Κωνσταντέλλος Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος της ICAP, Γεώργιος Δεληγιάννης Head of Advisory της Grant Thornton και Αναστασία Ζαχαράκη, Διευθύντρια της ICAP.

Από αριστεράΔημήτρης Κάρναβος Δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος ΣΥΔΝΑ,  Νικήτας Κωνσταντέλλος Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος της ICAP